2018. május 26., szombat

Aktuális hírek - Beküldött írások törléséről


Sziasztok!

Aki már bolyongott kicsit az oldalon, láthatta, hogy egyik szerzőnk beküldött munkájánál a cím helyén az szerepel, "Eltávolított regényfejezet", meg egy rövid indoklás. Erről fogok pár szót ejteni, hogy mindenki számára tiszta legyen, hogyan, miként, miért van ilyen az oldalon.

Ha nem csupán blogger-babérokra törtök, hanem pályázatokra is szeretnétek nevezni, megeshet, hogy belefuttok olyanba, ahol nem fogadnak el nyilvánosan már megjelent munkát. (A legtöbb egyébként ilyen.) Ekkor szokott megtörténni megtörténni, hogy a szerző leveszi/leveteti az írását, hogy beküldhesse. (Ha kétségeitek merülnek fel arról, hogy korábban már nyilvánosságra hozott, ám a pályázat miatt töröltetett művel indulhattok-e, arról mindig az adott pályázat kiíróinál érkelődjetek!) 

Ami fontos ezzel kapcsolatban:
  • Kérésetekre mi is töröljük a munkátokat.
  • Nem muszáj megindokolni, miért szeretnétek. (A fenti csak egy példa volt, számtalan más oka lehet egy ilyen kérésnek: újra akarjátok kezdeni, bezár a blogotok, és itt sem szeretnétek már, hogy fent legyen, bármi.) 
  • Az indoklást csak akkor tesszük ki, ha ti is szeretnétek. 
  • A nevetek és maga a bejegyzés viszont fent maradnak, de átnevezve, mert:
    • Így látjuk, hogy szerepelt már nálunk munkátok, ami a vélemények-művek számolásánál is fontos.
    • Megmaradnak a többiek hozzá írt kommentjei. 
  • (Az átnevezéstől az eredeti url cím nem változik.)
Ha viszont eleve pályázatra szántok egy írást, és szeretnétek nem csak az ismerőseitektől, barátaitoktól véleményt kapni, NE nekünk küldjétek! 
Van egy kimondottan ilyen céllal létrehozott facebook csoport, a "Világ BÉTÁI egyesüljetek!", az lesz a nektek való hely. Ott mindig akad egy-két önként jelentkező, aki szívesen bétázza (elolvassa és véleményt mond) az írásotokat, ám oda nem kell feltölteni a művet, így nem is kizáró ok pályázatnál. Ráadásul a tagok egy részének már jócskán van ebben gyakorlata, akár egészen szakmai szempontú kritikát is kaphattok. Mi mindketten benne vagyunk, én magam is vállaltam már ott bétázást és többektől kaptam már segítséget is, csak ajánlani tudom, jó kis csoport. (Reklám vége. :) ) 

Ha kérdésetek van az írások törlésével kapcsolatban, írjátok meg akár itt kommentben, akár üzenetben! 

Lia és Daremo


Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése